>
MALZEMELER
500 gr. böreklik un
275 ml.soğuk su
Çok az tuz
820 gr. teryağı yada margarin[ben karışık koydum]
HAZIRLAMA
Un,su,tuz,sirke ve tereyağını mikser kabına koyun ve 3 dakika orta hızda karıştırın.
Hamuru 2 cm. kalınlığında dikdörtgen olarak açın ve üzerini örtüp buzdolabına koyun,1 saat dinlendirin.
Soğuk olan tereyağını merdane ile 25x18x1.5 cm.ölçülerine getirin ve buzdolabına kaldırın.
Buz dolabından çıkardığınız hamuru merdane ile açın.Hamurun yarısına yağı yerleştirin,diğer yarısını yağın üzerine kapatıp kenarlarını bastırarak yağın tamamen içinde kalmasını sağlayın.Buzdolabında 1 saat dinlendirin.Hamuru ters çevirin.Merdane ile 40×30 cm. ölçülerinde açın.Elde ettiğiniz dikdörtgenin dar olan iki kenarını da tutup uç uca gelecek şekilde .ortaya doğru katlayın.Kat yeri arada kalacak şekilde tekrar ikiye katlayın.Hamrun üzerini kapatıp 30-45 dakika dinlendirin.
Her defasında hamuru 30-45 dakika buzdolabında dinlendirerek,aynı işlemi üç defa daha tekrarlayın.
Milföy hamurunuz kullanıma hazır.
Hazır aldığımız milföy hamurundan lezzet bakımından çoook farklı .
Şimdi Sıra Choux hamurunu hazırlamaya geldi.
ŞU [CHOUX] HAMURU [EKLER HAMURU]
60 ml. su
60 ml süt
60 gr margarin
Çok az tuz
100 gr un
5 adet yumurta
HAZIRLAMA
Isıya dayanıklı derin bir kabın içine su,süt ve margarini koyun ve ateşin üzerinde kaynamaya bırakın.Kaynamaya başlayan karışıma elemiş olduğunuz un ile tuzu ilve edin.Hızlı bir şekilde karıştırarak 5 dakika kadar unlu karışımın içindeki su miktarının buharlaşmasını sağlayın.Ateşten alıp derin bir mikser kabına koyun. Mikserin ucuna hamur yoğurma aparatını takın ve birer birer yumurtaları ilave edin.
Yumurta miktarı yumurtanın büyüklüğüne göre farklılık gösterir ,siz hamurun durumuna göre azaltıp yada çoğaltabilirsiniz
hamur ne sert nede yumuşak olacak.
Şu hamurumuzda hazır.
Şimdi sıra st honore kremasına geldi.
ST. HONORE KREMASI
600 gr. önceden hazırlanmış pastacı kreması
350 gr sıvı krem şanti
100 gr beyaz çikolata
50 gr süt kreması
HAZIRLAMA
Beyaz çikolata ve kremayı birlikte erin ve soğumaya bırakın .
Bir mikser kabına pastacı kremasını ve sıvı krem şantiyi koyarak kabarıncaya çırpın daha sonra beyaz çikolatalı karışımı ekleyin bütünleşene kadar karıştırın.
Kremamızda hazır.
Şimdi sıra pastayı birleştirmeye geldi.
PASTANIN HAZIRLANIŞI
St. Honore pastamız artık afiyetle yenmeye hazır.
>hmmm bayıldım burada harika bir şey bu ama ben en iyisi bunu yemek için sana geleyim nasıl olur emeğine ellerine sağlık….
>Valla sözde kalmasın,gerçekten bekliyorum..
>bomba bir görüntü! ellerine saglik canim 🙂 sicacik sevgiler
>Zeynepcim ellerine sağlık canım harika görünüyorda gerçekten çok zahmetli. hazır milföyle yapsak olur herhalde. Bide milföye nekadar çok yağ gidiyor göz görmeyince gönül katlanıyor. hazır hamuru yerken bişey olmuyoda bunu yerken çok vijdan azabı çekerim.
>Ececiğim,gerçekten zor bir pasta,ama çok lezzetli,özel günlerde yapılabilir.Hazır milföyde kullanılabilir,bu lezzeti verirmi bilemem.Bu verdiğim milföy hamuru tarifinden çok çok azı pastada kullanılıyor,geri kalanı dondurucudabaşka şeylerde kullanacağım.Bu hamurdan kuruvasanda yapılıyor.Biraz tuz ilavesi ile börek yapılabilir.
>Canım çok memnun oldum yorumuna bende çok merak ediyordum yakınlardaki blog arkadaşlarımı.İnşallah bizlerde birgün tanışma imkanı buluruz.Bloguna bayıldım çok güzeller. ve oldukçada emekliellerine sağlık.Sevgiler..
>Güzel yorumun için çok teşekkürler.Değişik şeyler yapmak hoşuma gidiyor,emekli ama çok lezzetliler.
>Hemşerim süper birşey bu pasta ama gerçekten çok zahmetliymiş..Ellerine sağlık Sevgiler.